Senioren - BeSlang - Sleen e.o.

Samenleven is samen beleven


_____________________________________________________


Musical ”De Tocht”


Naar aanleiding van het verzoek tijdens de algemene ledenvergadering om te kijken of er belangstelling is om een bezoek te brengen aan het musicalspektakelstuk ”De Tocht” in Leeuwarden, geven we u hierbij de nodige informatie over deze musical. Mocht er belangstelling zijn, geef dit dan door aan het secretariaat: secretaris@sbs-sleen.nl of 06-31578862 of aan Bert Wessels: 0591-361902. Het betreft hier voorlopig alleen nog een inventarisatie. Als het door mocht gaan, dan hebben de leden die zich nu al.
aanmelden voorrang bij de kaartverdeling. Bent u, na dit gelezen te hebben, gelijk al geïnteresseerd, geef dat dan aan ons door via de genoemde telefoonnummers of e-mailadres
Na ruim 25 jaar wachten is het eindelijk zover.
Musical ”De Tocht” laat de magie van de Elfstedentocht tot leven komen in het speciaal gebouwd Friso Theater met een ijsvloer van 2.000 m². Voor iedereen die ervan droomt om ooit nog een Elfstedentocht mee te maken: ’It giet oan’!
Meer dan zeshonderd auditanten deden de afgelopen maanden auditie voor Musical De Tocht. Alle acteurs die de finish hebben gehaald zijn inmiddels gepresenteerd aan het publiek! Nandi van Beurden, Wolter Weulink, Theo Martijn Wever, Jolijn Henneman, Boy Ooteman, Thijs Meester en Maike Boerdam zullen de hoofdrollen vertolken en de Elfstedentocht tot leven wekken.
Hoe bereid je je optimaal voor op een rol in De Tocht? Door de alternatieve Elfstedentocht te gaan rijden in Oostenrijk! En dat is precies wat Wolter Weulink en Nino Ruiter gaan doen. In samenwerking met Wilhelmina Pepermunt krijgen ze de komende weken tips en trucks van ervaringsdeskundigen over hoe ze deze monstertocht kunnen overwinnen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ze de finish halen!
Er wordt hard gewerkt aan de bouw van het Friso Theater. De heipalen gaan bij bosjes de grond in en met dank aan Dweilorkest ”De Feintsjes” klinkt ons dat als muziek in de oren. We wensen iedereen een fantastisch 2023 met in oktober een Elfstedentocht!
In een Nederlandstalige muzikale theaterbeleving neemt ”Musical De Tocht” je mee in het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.
Is de band van vroeger sterk genoeg of verliezen ze op de Bonkevaart meer dan ze vooraf hadden kunnen bedenken? Musical De Tocht vertelt een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek, pakkende liedteksten en het ijzingwekkende mooie decor van de Friese elf steden.
Muzikale belevening
De Elfstedentocht kenmerkt zich door extreme uitersten. Van de warmte en het feest in de Friese steden tot de kou en eenzaamheid op de kilometers daartussen. De rock georiënteerde muziek sluit aan op dit contrast en geeft De Tocht haar bijzondere geluid, van start tot finish.
De magie doorgeven aan de volgende generatie
Het belangrijkste doel van Musical De Tocht is om de magie van de Elfstedentocht voort te laten leven in de herinnering van komende generaties. Want de Elfstedentocht is meer dan een zeldzame wedstrijd op de schaats. Het is onderdeel van onze Nederlandse identiteit. Het maakt een klein stukje van wie we zijn en waarin we met elkaar verbonden zijn. Dat moet worden beleefd, en worden herinnerd.
Het Friso Theater
De musical wordt opgevoerd in een nieuw theater dat speciaal voor De Tocht wordt gebouwd in Leeuwarden. Met een 360º ijsvloer van 2.000 m² en de nieuwste theatertechnieken, beleven 1.460 toeschouwers de Elfstedentocht in elke voorstelling samen met de hoofdpersonen uit ons verhaal in al zijn uitersten. Een beleving om nooit te vergeten. Op dit moment zijn er tickets verkrijgbaar van 15 september tot 19 november en bij succes wordt er verlengd. Boek vandaag nog je tickets en beleef de magie van de Elfstedentocht!
Woensdag en donderdag        1e Rang: € 79,50 2e Rang: € 69,50 3e Rang: € 39,50
Vrijdag, zaterdag en zondag   1e Rang: € 84,50 2e Rang: € 74,50 3e Rang: € 44,50
De prijzen zijn onder voorbehoud.
Kijk voor meer informatie op internet: https://spektakel.musicaldetocht.frl


Zie het overzicht van de geplande activiteiten voor het lopende jaar.

Geïnteresseerd om deel te nemen? Geef u dan zo spoedig mogelijk op, om teleurstellingen te voorkomen. 

E-mailen
Bellen